Συχνές ερωτήσεις

 

Πώς στέλνω τα δικαιολογητικά μου;

Η αίτηση και η φωτοτυπία του διαβατηρίου ή της ταυτότητας μπορούν να αποσταλούν με το ταχυδρομείο, με φαξ ή e-mail  αλλά ο τίτλος σπουδών μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) για να έχει την πρωτότυπη σφραγίδα (απλές ή σκαναρισμένες φωτοτυπίες των τίτλων σπουδών δε γίνονται δεκτές).

Πότε στέλνω τα δικαιολογητικά μου;

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν ή σταλούν στη Γραμματεία  μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που ισχύει για κάθε πρόγραμμα.

Μπορεί κάποιος άλλος να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά;

Ναι.

Μπορεί κάποιος άλλος να αποσύρει τα δικαιολογητικά μου;

Όχι, τα δικαιολογητικά αποσύρονται μόνο από τον ίδιο το σπουδαστή ή από άτομο που έχει εξουσιοδότηση θεωρημένη από την αστυνομία ή από το ΚΕΠ.

Πού και πώς επικυρώνω τον τίτλο σπουδών (τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου);

Ο τίτλος σπουδών επικυρώνεται στην Πρεσβεία (ή στο Προξενείο) της Ελλάδας στο εξωτερικό ή στην αντίστοιχη Πρεσβεία (ή Προξενείο) της χώρας προέλευσης στην Ελλάδα και μεταφράζεται επίσημα στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Η σφραγίδα APOSTILLE μπαίνει στους τίτλους σπουδών που προέρχονται από τις παρακάτω χώρες www.hcch.net/index_en.php?act=text.display&tid=37.

Πότε πληρώνω τα δίδακτρα;

Τα δίδακτρα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό με την έναρξη του προγράμματος. Ο αριθμός λογαριασμού δίνεται στον σπουδαστή μαζί με τις οδηγίες την ημέρα του τεστ κατάταξης για το πρόγραμμα για το οποίο έχει κάνει αίτηση.

Μπορώ να πάρω υποτροφία για τα προγράμματα του Σχολείου;

Υποτροφίες χορηγούνται μόνο για την παρακολούθηση του Μηνιαίου Εντατικού Θερινού Προγράμματος από το Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου: http://dps.web.auth.gr.

Μπορώ να κάνω αίτηση για ένα πρόγραμμα και να πάρω visa σπουδών;

Όχι, η visa σπουδών χορηγείται μόνο σε όσους γίνουν δεκτοί για σπουδές (προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές) σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο ή είναι υπότροφοι της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μπορείτε όμως να έρθετε με τουριστική visa (διάρκειας μέχρι 90 ημέρες)  που θα σας καλύπτει για τη διάρκεια του προγράμματος που θέλετε να παρακολουθήσετε. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών: http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Services/VISAs/ForEmigrants/.

Το Σχολείο μου εξασφαλίζει στέγαση για το πρόγραμμα που θέλω να παρακολουθήσω;

Το Σχολείο εξασφαλίζει στέγαση μόνο για το Μηνιαίο Εντατικό Θερινό Πρόγραμμα στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου και μόνο για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Στο σύνδεσμο «Η πόλη» της ιστοσελίδας μας www.smg.auth.gr θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για διαμονή στη Θεσσαλονίκη. 

Upcoming Events

Σεπ
4
Δε
όλη την ημέρα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ_Α2 Ε... @ Aristotle University of Thessaloniki
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ_Α2 Ε... @ Aristotle University of Thessaloniki
Σεπ 4 2017 – Μαρ 18 2018 όλη την ημέρα
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διενέργειας των εξετάσεων ελληνομάθειας επιπέδου Α2 για ειδικούς επαγγελματικούς σκοπούς για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 – Μαΐου 2018. 1η εξεταστική περίοδος: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 (προθεσμία εγγραφών: 4-24 Σεπτεμβρίου 2017) 2η εξεταστική περίοδος: Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 (προθεσμία εγγραφών: 20 Νοεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2017) 3η εξεταστική[...]
Νοέ
29
Τε
όλη την ημέρα Επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα... @ Aristotle University campus Thessaloniki
Επιμορφωτικά σεμινάρια σε θέματα... @ Aristotle University campus Thessaloniki
Νοέ 29 – Δεκ 20 όλη την ημέρα
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς πτυχιούχους Τμημάτων Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής Σχολής για την πλήρωση θέσεων επιμόρφωσης σε θέματα εκπαίδευσης προσφύγων   Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης   Κ Α Λ ΕΙ Τους/τις πτυχιούχους των παραπάνω Τμημάτων, εφόσον το επιθυμούν, να λάβουν μέρος στην επιμόρφωση που θα υλοποιήσει[...]